Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

 „A gyermek fejlődése szempontjából döntő fontosságú, hogy érezze nemcsak szeretik, hanem olyannak szeretik, amilyen.”
Hermann Alice
A BP18 Egyesített Óvoda Pestszentlőrinci Kerekerdő Tagóvoda a kerület szélén helyezkedik el. A Ferihegyi repülőteret és a belvárost összekötő Gyömrői út egyik oldalán; Erzsébet- Bélatelepen található intézményünket, 2007. év szeptemberében vehette birtokba 5 csoportban 125 gyermek, majd 2009 szeptemberétől, hat- vegyes életkorú csoportban, 145 gyermeket tudunk fogadni.

Az óvoda tornateremmel, sószobával, fejlesztő szobával, jól felszerelt játszóudvarral, zöld környezettel várja a hozzánk érkező gyermekeket, a Balázs tó szomszédságában. Óvodánk családi házas, zöldövezeti környezetben helyezkedik el, a gyermekek többsége az óvoda közvetlen környezetében lévő utcákból érkezik hozzánk.
Az óvodáról is elmondható, hogy úgynevezett többgenerációs óvoda, gyermekeink szüleinek jó része óvodáinkban kezdték gyermekéveiket.

Gyermekközpontú, befogadó óvodai nevelésünk, a gyermeki személyiség teljes kibontakoztatására törekszik, a személyiségjellemzők harmonikus fejlesztését, az értékek megszilárdítását, az esélyegyenlőség biztosítását, a kompetenciák megalapozását tekinti az óvodai nevelés fő feladatának.

A családokkal együttműködve, a nevelési tevékenységüket kiegészítve és segítve – a gyermekek spontán érését hangsúlyozva, olyan gyermekeket szeretnénk nevelni, akik közül legtöbben az óvodáskor végére készen állnak az iskolai tanulás megkezdésére.

Valljuk, hogy gyermeket nevelni csak határtalan szeretettel és elfogadással lehet, arra törekszünk, hogy a gyerekeink részesüljenek:
  • Szeretetben, biztonságban, megkülönböztetés nélküli együttnevelésben
  • Játékszabadság tiszteletben tartásával, egyéni képességeiket differenciáltan formálva,
  • Gyermekközpontú, élményekre épülő óvodai élet megteremtésével a gyermekek megismerhetik önmagukat, élhetik meg kezdő gyermekéveiket.
Mészárosné Tömösközy Judit
Óvodavezető